Jaké je tajemství dokonalých polévek, prvotřídních omáček a masových jídel? Jmenuje se pomalý hrnec.

Pomalé vaření
se může v dnešní uspěchané době na první pohled zdát krokem zpět, na ten druhý ale zjistíte, že vás nic lepšího v kuchyni nemohlo potkat. Kdo si rád pochutná na kvalitním jídle, měl by o pomalém hrnci vážně uvažovat.

Pomalý hrnec vaří téměř za vás

Tento speciální hrnec pracuje z velké části za vás, takže i když se pokrm vaří pomalu, vy mezitím stihnete spoustu dalších věcí. Stačí do něj vložit zeleninu, maso a koření. Po několika hodinách rozmixujete ovsah v omáčku a máte hotovo! Není třeba pokrm míchat a hlídat, ukuchtí se sám. A nespotřebujete horu nádobí. Hrnec stojí na nožičkách, hřeje odspodu a nezahřívá své okolí. Je tedy bezpečný i bez dozoru.

Vše z jednoho hrnce

Pomalý hrnec přestavuje přípravu jídla stylem „vše z jednoho hrnce“. A jedná se o metodu tradiční, žádnou převratnou novinku! Už naši předkové takto běžně vařili. Maso připravené pomalým tempem, případně ještě na chvíli dopečené v troubě, všechny ohromí.

Princip pomalého vaření spočívá ve využití teploty těsně pod bodem varu po dlouho dobu. Zachová se hodně živin, které by se běžným varem zničily. Odpařuje se jen minimum vody a nehrozí připalování. Netvoří se horká pára pod poklicí, do hrnce nenahlížíme, nemícháme a nic do něj nedoléváme.

Připravíte maso i marmeládu

Pomalý hrnec se hodí pro vyznavače zdravé stravy i kalorických „bomb“. Lze vařit i s minimem soli, koření a tuku. Připravíte v něm omáčky, polévky, maso na všechny způsoby, zeleninová jídla, zapečené dobroty, koláče a sladké dezerty i marmelády.

Dražší pomalé hrnce disponují vytahovací menší nádobou, ve které klasicky vytvoříte základ jídla, například cibulový, maso orestujete, vložíte všechny další ingredience a vše pak vložíte do větší topné nádoby. Nastavíte čas, teplotu a hrnec ostatní práci udělá za vás. Doba přípravy se pohybuje podle druhu pokrmu od dvou do dvanácti hodin. Přesto nejde o nákladnou záležitost co se týká spotřeby elektrické energie, jelikož hrnec má nízký příkon.

Velký výběr pomalých hrnců za příznivé ceny zde

1. Nerezový pomalý hrnec MAYBAUM 4,5 l

Pomalé vaření patří v současné době k novým trendům přípravy pokrmů. Jídla pomalým vařením získávají násobně výraznější chutě, přestože se připravují pouze s malým množstvím koření, soli a bez tuku. Můžete vařit a přitom klidně spát, jít na procházku nebo být dokonce v práci. Pomalý hrnec uvaří za vás. Vy už jen přijdete k hotovému. Největší výhodou vaření v pomalém hrnci je úspora času při vaření a nízká spotřeba elektrické energie.

Pomalý hrnec Maybaum SC 1 disponuje 2 teplotními režimy a praktickým předvolením času začátku, s nímž můžete zahájit proces vaření až o 12 hodin později. Takto připravená jídla jsou vhodná i pro různé druhy diet. Přímo ideální jsou pro všechny, kteří chtějí hubnout a přitom se příliš neomezovat v jídle.

  • Hloubka: 26 cm
  • Hmotnost: 5,4 kg
  • Materiál: nerez/keramika
  • Objem: 4,5 l
  • Příkon: 280 W
  • Šířka: 28 cm
  • Výška: 38 cm

Získej tento pomalý hrnec za cenu od 1 299 Kč

Naše hodnocení

Výkon a funkce 9.5
Vzhled a styl 9.3
Cena 9.4
Nastavitelná teplota, provozní kontrolka, LCD displej, digitální regulace teploty, tlačítko STOP, nepřilnavý povrch.
9.4

2. Levný pomalý hrnec Klarstein Bristol 65

Klarstein prezentuje pomalým hrncem praktické kuchyňské zařízení pro gurmety. Pomalý hrnec je perfektní pomocník pro přípravu jídel, jako jsou hustá polévka, dušená masa nebo ragú na způsob metody pomalého vaření. Tato metoda sází na nízké teploty a dlouhé doby vaření a umožňuje tak obzvláště zdravé výsledky a intenzivní chuť.

Pomalý hrnec od firmy Klarstein se skládá ze dvou částí: Těžký vnitřní hrnec z keramiky s víkem nabízí prostor pro požadované přísady; vnější zařízení obsahuje topné těleso, které ohřívá vnitřní hrnec. Výhoda: Na rozdíl od tradičních hrnců se tento keramický hrnec ohřívá rovnoměrně, čímž lze dosáhnout perfektních výsledků. Dušení během mnoha hodin znamená, že maso a ryby zůstávají obzvláště šťavnaté. Další výhoda: Náhodné připálení nebo převaření je prakticky vyloučeno!

Tím poskytuje pomalý hrnec zcela nový kuchyňský zážitek: Oblíbená jídla se vaří samy od sebe. Profesionálové pomalého vaření tak mohou ráno před prací naplnit a zapnout svůj pomalý hrnec – a večer se těšit na dokonale připravené jídlo!

  • Rozměry: 39 x 30 x 48 cm (Š x V x H)
  • Délka kabelu: cca 100 cm
  • Hmotnost: cca 7,5 kg
  • Klasicky tvarovaný vnější hrnec z ušlechtilé oceli
  • 2 stupně teploty
  • Funkce zařízení a teplota vaření jsou nastavitelné otočným regulátorem: vypnuto, vysoká teplota, nízká teplota a funkce udržování v teple
  • Rovnoměrné ohřívání
  • Vyvážené rozdělení tepla
  • Napájení: AC 220-240 V, 50 Hz

Získej tento pomalý hrnec za cenu od 999 Kč

Naše hodnocení

Výkon a funkce9.4
Vzhled a styl9.3
Cena9.6
Atraktivní pomalý hrnec pro vaření metodou pomalého vaření. Objem 6,5 litrů, výkon 300 W max. Odnímatelný vnitřní hrnec z keramiky.
9.4

3. Hrnec pro pomalé vaření ProfiCook PC-SV1112 Sous Vide

Princip spočívá ve vaření při nízké teplotě, díky kterému si potraviny zachovají barvu, chuť i výživové hodnoty. Pomalý hrnec Profi Cook PC-SV 1112 v nerezovém provedení zapadne i do vaší kuchyně. S jeho pomocí si připravíte pokrmy, které uspokojí celou vaši rodinu. Ať už se jedná o maso, ryby či zeleninu. Dokonce si s jeho pomocí můžete připravit lahodný domácí jogurt. Pomalý hrnec o příkonu 520 W nabízí celkový objem pro vaření 8,5 l.

Nerezová varná nádoba je vybavena nepřilnavým povrchem. Mezi největší výhody takového vaření je nízká spotřeba energie a úspora času, který můžete strávit nějak jinak než v kuchyni přípravou jídla. Jídlo se vaří pozvolna a není nutné průběžně míchat ani kontrolovat průběh vaření. Pokrmy se dají připravit bez tuku. Jeho použití ocení i maminky s malými dětmi. Jeho použití je velmi snadné. Do nádoby naskládáte všechny potřebné suroviny, zavřete víko a nastavíte si dobu vaření. Za pomoci dostatečně přehledného LCD displeje si nastavíte teplotu v rozmezí 45 – 90 °C.

Víko je vyrobeno z průhledného odolného materiálu, takže během vaření můžete pohledem zkontrolovat průběh.

  • Hloubka: 41 cm
  • Hmotnost: 1,9 kg
  • Materiál: nerez + plast
  • Objem: 8,5 l
  • Příkon: 520 W
  • Šířka: 21 cm
  • Výška: 30 cm

Získej tento profi pomalý hrnec za cenu od 2 299 Kč

Naše hodnocení

Výkon a funkce9.6
Vzhled a styl9.4
Cena9.2
Do dokončení procesu můžete využít funkci udržování stále teploty, díky které bude jídlo teplé až do doby jeho servírování. K dispozici je také časovač s možností nastavení doby až 72 hodin.
9.4

4. Sous-Vide vařič pro pomalé vaření OneConcept Sanssouci

Se Sous-Vide vařičem oneConcept Sanssouci získáte perfektní vstupní zařízení do tajemství profesionální kuchyně. Připravte šťavnaté steaky, křupavou zeleninu nebo chutné pokrmy z ryb obzvlášť šetrně ve vakuovém balení. Výhoda této přípravy: Hodnotné aroma a vitamíny se nerozvaří, koření se dostane hluboko do vařené suroviny a šťáva neuniká. To je nejen chutné, ale i zdravé.

S výkonem 300 W přináší pomalý vařič Sanssouci svůj nepřilnavý, hliníkový vnitřní hrnec rovnoměrně na teploty 40 až 99 °C. Požadovaná teplota může být nastavena v krocích po 1 °C a je zařízením samostatně udržována. Dobu vaření lze nastavit v krocích po 30 minutách od 0 do 24 hodin. Všechna nastavení se provádí zcela jednoduše pomocí 5 tlačítek na přední straně zařízení. LED displej podporuje výběr i opticky. Kromě Sous-Vide vaření lze zařízení oneConcept Sanssouci použít i pro normální nízkoteplotní vaření, ohřívání nebo udržování teplého jídla.

Vložka na vaření jakož i víko zařízení Sanssouci je možné mýt v myčce nádobí a lze je tedy velmi prakticky samovolně vyčistit. Je třeba vyzdvihnout kompaktní rozměry Sous-vide vařiče, díky kterým se vejde i do těch nejmenších kuchyní. Díky průhlednému víku máte neustále výhled na dění uvnitř zařízení.

  • Vnější rozměry zařízení: 36 x 26 x 28 cm (Š x V x H)
  • Vnitřní rozměry zařízení: 28 x 9,5 x 20 cm (Š x V x H)
  • Hmotnost: cca 3,1 kg
  • Rovnoměrné rozložení teploty díky potaženému hliníkovému vnitřnímu hrnci
  • Vhodné pro Sous-Vide vaření, nízkoteplotní vaření, ohřívání a udržování v teple
  • Maximální odchylka teploty během vaření: 1 °C
  • Teplotní rozsah: 40 až 99 °C
  • Nastavení teploty v krocích po 1 °C
  • Doba vaření: 0 až 24 hodin
  • Nastavení času vaření v krocích po 30 minut
  • Nepřilnavá 5litrová vnitřní vložka
  • Víko a vnitřní hrnec vhodné do myčky nádobí
  • Jednoduchý ovládací panel s LCD displejem na přední straně zařízení
  • Zapínání/vypínání na přední straně zařízení
  • Napájení: 230 V / 50 Hz

Získej tento Sous-Vide vařič za cenu od 2 199 Kč

Naše hodnocení

Výkon a funkce9.5
Vzhled a styl9.7
Cena9.2
Velmi jednoduše ovladatelné Sous-Vide vaření pro začátečníky. Rovnoměrná teplota celé hodiny pro perfektní výsledky vaření. Výkon 300 W.
9.5
Reproduktory k PC levně
Předchozí recenze

4NEJ Reproduktory k PC levně

Napínací potahy na sedačku
Další recenze

4NEJ Napínací potahy na sedačku

Zatím žádné komentáře

Zanechte vzkaz

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *